Meer bewoners met een kwetsbaarheid kunnen in grotere mate in hun eigen woonomgeving zelfstandig (begeleid) wonen

Er is een integrale aanpak voor mensen met verward gedrag

Er is een integrale aanpak voor mensen met verward gedrag

  • In 2024 borgen we de bemoeizorg, die aanvullend is ingezet als preventief instrument, op de al bestaande bemoeizorg (voor dreigend dak- en thuislozen).
  • Daarnaast werken we aan de doorontwikkeling van de aanpak waarbij politiemeldingen over personen met verward gedrag worden doorgezet naar het sociaal domein. Er zijn inmiddels afspraken met politie, VGGM, Sociale wijkteams, OZO-coördinatoren en diverse zorgaanbieders.
  • In 2024 wordt de pilot 'Noodbed voor mensen met verward gedrag' doorgezet.  De pilot heeft nu een meer medisch karakter en is vanaf 15 juni 2023 weer opgestart. De medische noodbedden zijn bij Rijnstate en de sociaal domein noodbedden zijn bij Pro Persona.  
  • In 2024 voeren we het interventieplan personen met verward of onbegrepen gedrag uit. Aanleiding is de blijvende zorg om het hoge aantal politiemeldingen van personen met verward of onbegrepen gedrag. Doel van het interventieplan is om bestaande en wenselijke interventies samen met onze zorg- en veiligheidspartners (door) te ontwikkelen en uit te voeren.
  • Ook in 2024 blijven we de Wet verplichte ggz en de Wet zorg en dwang uitvoeren. Deze wetten regelen de verplichte zorg in crisissituaties. Met name de Wet zorg en dwang zorgt regelmatig voor een aantal uitvoeringsproblemen. Met het Zorgkantoor, Pro Persona, de Verplegings- en Verzorgingssector en de Verstandelijk Gehandicaptensector werken we aan werkafspraken en voeren we een landelijke lobby, voor verbetering van de uitvoering.
Deze pagina is gebouwd op 07/17/2024 10:34:02 met de export van 07/17/2024 10:13:38