Arnhem is/ wordt een levendige en vitale stad waar het volgens inwoners en ondernemers fijn wonen, werken en verblijven is

Verkleinen van de kloof tussen inwoners/ondernemers en de lokale overheid

Verkleinen van de kloof tussen inwoners/ondernemers en de lokale overheid

Verkleinen van de kloof tussen inwoners/ondernemers en de lokale overheid

Doorontwikkeling Wijksturing in Arnhem
In 2022 heeft de gemeenteraad besloten om de wijkaanpak onder de naam Van Wijken Weten door te ontwikkelen. In 2023 is gestart met het actualiseren van de eerste Koersnota Van Wijken Weten die stamt uit 2016. De Arnhemse wijkaanpak is in 2021 geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat het de afgelopen jaren goed gelukt is om inwoners en andere belanghebbenden in onze wijken daadwerkelijk meer invloed te geven. De gemeente wordt meer dan voorheen het geval was als nabij ervaren. Met de gebiedsgerichte aanpak geven we niet alleen bewoners meer invloed op hun directe leefomgeving, maar zijn we als gemeente ook effectiever in het maken van de goede keuzes in de uitvoering. De wijken van Arnhem zijn hiervoor geclusterd in acht gebieden die elk een eigen team Leefomgeving hebben. Deze teams vormen de schakel tussen de wijk en het gemeentebestuur: zij halen de agenda’s op bij inwoners en andere belanghebbenden en vertalen deze naar wijkprogramma’s, daarbij rekening houdend met de stedelijke programma’s en de consequenties voor de wijken.   

Wel is de evaluatie kritisch op onderdelen. Zo moet de uitvoering worden versterkt en ook de (interne) samenwerking in de wijken verdient aandacht. De basis van de wijkaanpak is niets anders dan vraagstukken en ontwikkelingen integraal oppakken, van buiten naar binnen en afgestemd op het DNA van het desbetreffende gebied.

Deze pagina is gebouwd op 07/17/2024 10:34:02 met de export van 07/17/2024 10:13:38